تجهیزات آبیاری بارانی – قیمت و فروش لوازم آبیاری بارانی

کشاورزان و باغبانان این قضیه را می دانند که همانطورکه انسان ها برای زنده ماندن به هوا احتیاج دارند، گیاهان و گل ها نیز برای ادامه حیات خود باید به مقدار کافی آب دریافت نمایند.

در مواقعی که آبیاری به درستی انجام نگیرد، باعث می شود که باغبان آن بهره ای را که از گل و گیاهانش انتظار دارد به آن نرسد. به همین دلیل است که می گوییم بحث تجهیزات آبیاری بسیار مهم و حیاتی است تا شما بتوانید با انجام برنامه ریزی های دقیق، از بابت داشتن میزان آب کافی برای گیاهان خیالتان راحت شود.

اتصالات آبیاری بارانی

همانطور که از نام سیستم آبیاری بارانی مشخص است، با استفاده از تجهیزات مخصوص، به آبیاری زمین های کشاورزی مانند قطرات باران می پردازند. درواقع در این روش، آب با فشار زیادی از روزنه های کوچک عبور کرده و باعث آبیاری نمودن زمین می گردد. این لوله ها اغلب از جنس پلی اتیلن می باشند.

تجهیزات و قسمت های مختلف آبیاری بارانی

با این که سیستم های آبیاری مختلفی وجود دارد اما هر یک از آن ها اجزای مشترکی دارند که عبارتند از:

1- منبع آب

برای این که بخواهید به آبیاری مزرعه و یا باغتان اقدام نمایید باید ابتدا به یک منبع آبی مانند استخر، چشمه، چاه و یا رودخانه متصل شوید. بازه دمایی که آب منبع باید داشته باشد حدودا بین 15 یا 20 درجه سانتی گراد باشد اگر این گونه نباشد و دمای نامناسب به محصولتان برسد، باعث می شود که در رشد آن ها اختلال ایجاد گردد.

2- پمپاژ و تامین فشار

به دلیل این که در آبیاری بارانی، آب به شکل قطرات باران بر روی زمین قرار می گیرد، به همین دلیل باید تحت فشار باشد. این فشارها امکان دارد از نوع تفنگی و یا کلاسیک بوده و نیز به صورت فشار زیاد، متوسط و یا نسبتا کم باشد. در مورد شبکه لوله آبیاری بارانی نیز می توان چنین گفت که برای انتقال آب از منبع به سامانه پمپاژ، این لوله ها کاربرد دارند. لوله های آبیاری بارانی به سه گروه تقسیم بندی می شوند:

3- لوله اصلی

این لوله وظیفه آبرسانی به کل زمین را دارد. لوله اصلی آب را از منبع گرفته و به سیستم آبیاری انتقال می دهد. این لوله ها را معمولا در عمق 50 سانتی متری زمین می کارند و با استفاده از لوله عمودی رایزر که با فاصله از لوله اصلی قرار دارد، باعث انتقال آب به سطح زمین می گردد. شیر فلکه های قطع و وصل که اکثرا در پارک ها مشاهده می کنید نیز در روی همین لوله های اصلی قرار گرفته اند.

4- لوله نیمه اصلی و لوله فرعی

لوله های نیمه اصلی وظیفه دارند تا آب را از لوله اصلی به لوله های فرعی منتقل کنند. اما در مورد لوله فرعی می توان گفت که این لوله ها آب را از لوله نیمه اصلی به فرعی انتقال می دهند و در سطح زمین باعث پراکنده شدن آب می گردند. بال آبیاری همان لوله های فرعی می باشند. این گونه از لوله ها به دلیل این که عرضشان از لوله های دیگر کمتر است، محل آن ها در روی آب پاش های سیستم می باشد.

5- آبپاش ها

فاصله آبپاش ها با لوله های عمودی رایزر، از مهم ترین معیارهایی می باشد که در سیستم آبرسانی بارانی باید آن را در نظر گرفت.

مزایای استفاده از اتصالات آبیاری بارانی در کشاورزی

با این که هزینه ای که این روش دارد در مقایسه با روش های دیگر برای راه اندازی سیستم و اتصالات آبیاری بارانی بیشتر می باشد و ممکن است در مناطقی که بادخیز است باعث تلف شدن آب گردیم، به هر حال می توان گفت مزایایی که این روش دارد نسبت به معایب آن بیشتر است. از جمله مزایایی که می توان برای آبیاری بارانی در نظر گرفت عبارتند از:

  • باتوجه به شرایط بحران آب کشور، بهره وری بیشتری از آب به عمل می آید.
  • از سطح زیر کشت استفاده بهینه صورت می گیرد.
  • می توان سم و کود را در مزرعه و یا باغ به راحتی پخش نمود.
  • باعث کاهش آفات در زمین شده و موجب کم شدن فرسایش خاک می گردد.
  • در مقایسه با روش آبیاری سطحی، از محصولات کشاورزی بهره وری بیشتری می شود.

انواع سیستم های آبیاری بارانی

قبل از این که بخواهیم درباره انواع سیستم های آبیاری بارانی بدانیم باید به درک بیشتری از این روش برسیم. در حقیقت آبیاری بارانی روشی است که مانند قطره های باران در روی زمین زراعی پخش می گردد. انواع مختلف سیستم های بارانی عبارتند از:

1- آبیاری بارانی ثابت

آبیاری بارانی ثابت روشی است که در آن بال و آبپاش آبیاری به تعداد کافی در روی زمین زراعی قرار داده شده است و دیگر نیازی نیست تا آن ها را جابجا نماییم. اکثرا این روش در ابتدای رشد محصول به کار گرفته می شود.

2- آبیاری بارانی نیمه ثابت

آبیاری بارانی ثابت نیز یکی دیگر از این روش ها می باشد که در این روش به صورت خودکار، آبپاش در روی بال حرکت کرده و باعث جابجا شدن آن می گردد.

3- آبیاری بارانی با جابجایی متناوب

در آبیاری که با روش جابجایی متناوب انجام می گیرد، بال ها با جدا شدن از لوله آب اصلی که در داخل زمین قرار دارد و قرار گرفتن در محل باعث انجام آبیاری می شود. در این روش آبپاش در روی بال ثابت قرار می گیرد و در این میان فقط بال ها هستند که جابجا می گردند.

4- آبیاری بارانی با جابجایی مداوم

این روش از آبیاری از معمول ترین روش های آبیاری می باشد که در آن بال آبیاری، به طور مداوم در حال حرکت و جابجایی می باشد.

سیستم آبیاری ارابه ای یا گان

در این سیستم آبیاری از یک آبپاش تفنگی بزرگ استفاده می شود که بر روی یک ماشین متحرک قرار گرفته است که به اصطلاح به آن ارابه می گویند. در این روش بال آبیاری از یک لوله تشکیل یافته است که از یک طرف به دور یک قرقره بزرگ پیچیده شده است و از طرف دیگر متصل به ماشین متحرک می باشد.

برای این که بخواهیم یک قطعه زمین را آبیاری کنیم در ابتدا باید به کمک تراکتور، دستگاه را در زمین مورد نظر خود قرار داده سپس آبپاش را که متصل به لوله پلی اتیلن است در داخل مزرعه و بر روی ارابه قرار دهیم. برای این که بتوانیم فشار آب در داخل لوله ها ایجاد کنیم موتور دیزل یا الکتروموتور بهترین گزینه می باشد. پس از این که موتور را روشن نمودیم ابتدا آب با فشار به توربین وارد می گردد و باعث چرخیدن آن می شود. آب پس از این که از توربین خارج شد به لوله پلی اتیلن وارد گشته و از طریق آبپاش در سطح مزرعه پخش می گردد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *